Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků
Autor: Gregovská, Ludmila
Vedoucí: Plšková, Mária
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce se zabývá základními poznatky o vlastnostech masa a masných výrobků jako je barva, vaznost, pH a texturní vlastnosti. Klíčovým bodem práce je popis účinku aplikace chloridu sodného a fosforečnanů na vlastnosti masa a masných výrobků. Praktická část práce je zaměřena na pozorování vlivu měnící se koncentrace NaCl a vybraných fosforečnanů (fosforečnan sodný, fosforečnan draselný, difosforečnan sodný, difosforečnan draselný) na vlastnosti mělněných masných výrobků, jako jsou pH, vaznost vody, ztráty vařením a texturní vlastnosti tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31989
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: A 38520


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
gregovská_2015_dp.pdf 5.701Mb PDF Zobrazit/otevřít None
gregovská_2015_op.pdf 449.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
gregovská_2015_vp.pdf 452.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet