Charakteristika vybraných odrůd tichých vín

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Charakteristika vybraných odrůd tichých vín

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika vybraných odrůd tichých vín
Autor: Hupková, Jana
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Cílem diplomové práce byla charakteristika vybraných odrůd tichých vín. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením a technologií výroby vína, dále stručným popisem vybraných odrůd tichých vín, vinohradnických oblastí Slovenska a taktéž možnostmi stanovení analytických parametrů vína. K vypracování této práce bylo použito 10 vzorků 9 odrůd vín, pocházejících z Malokarpatské a Jihoslovenské vinohradnické oblasti Slovenska. Analýza vín Dornfelder, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Zweigeltrebe, Müller Thurgau, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Sauvignon zahrnovala stanovení antokyaninů a polyfenolů spektrofotometricky a pomocí HPLC, stanovení titrovatelných kyselin, hustoty pyknometricky a stanovení trichromatické charakteristiky a barviv v odrůdách červených vín.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31991
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 38523


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hupková_2015_dp.pdf 2.688Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hupková_2015_op.pdf 429.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hupková_2015_vp.pdf 447.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet