Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína
Autor: Konečná, Veronika
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: V teoretické části diplomové práce byl popsán význam sledování obsahu biogenních aminů v potravinách. Dále byla charakterizována výroba červených a bílých vín, se zaměřením na fáze výroby, které mohou ovlivnit výskyt biogenních aminů ve finálním výrobku. Byly také stručně charakterizovány mikroorganizmy, které se mohou vyskytovat ve víně, se zaměřením na ty, které mohou produkovat biogenní aminy. V praktické části diplomové práce byly odebírány vzorky několika odrůd vín v průběhu výroby vína. U těchto vzorků byl stanoven obsah biogenních aminů a také počty významných mikroorganizmů. Naměřené hodnoty byly porovnány s odbornou literaturou. Bylo zjištěno, že výskyt mikroorganizmů v jednotlivých fázích výroby vína ovlivňuje výsledný obsah biogenních aminů. Koncentrace těchto dusíkatých látek je také závislá na čistotě výrobních zařízení, způsobu skladování a mnoha dalších faktorech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31993
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 38525


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
konečná_2015_dp.pdf 2.373Mb PDF Zobrazit/otevřít None
konečná_2015_op.pdf 433.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
konečná_2015_vp.pdf 424.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet