Systém řízení rizik v potravinářském podniku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Systém řízení rizik v potravinářském podniku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hoke, Eva
dc.contributor.author Koláříková, Ingrid
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:50:25Z
dc.date.available 2015-07-24T12:50:25Z
dc.date.issued 2015-02-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/34403
dc.description.abstract Předmětem této práce je popsat systém řízení rizik v potravinářském podniku obecně a zjistit, jak lze analyzovat a aplikovat řízení rizik v praxi. V teoretické části seznámím čte-náře s několika základními pojmy z oblasti systému řízení rizik v potravinářském podniku, specifikuji řízení rizik obecně a uvádím vhodné systémy pro řízení rizik. Hlavním přínosem druhé, praktické části bakalářské práce je vlastní návrh zavedení interního systému kontroly pro fiktivní maloobchodní prodejnu. Důležitou součástí je příručka HACCP pro prodejnu a vypracování analýzy nebezpečí u jednotlivých druhů výrobků. Následně určím a metodou PNH vyhodnotím všechna možná rizika, stanovím výsledky a poté vypracuji protokol pro interní audit a navrhnu možná opatření.
dc.format 63 s. (73 417znaků)
dc.format.extent 1791872
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject potravinářský podnik cs
dc.subject řízení rizik cs
dc.subject riziko cs
dc.subject analýza cs
dc.subject nebezpečí cs
dc.subject kontrola cs
dc.subject food bussines en
dc.subject risk management en
dc.subject risk analysis en
dc.subject hazard en
dc.subject control en
dc.title Systém řízení rizik v potravinářském podniku
dc.title.alternative The Risk Management System in a Food Business
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lukášková, Eva
dc.date.accepted 2015-06-16
dc.description.abstract-translated The aim of this work is to describe the system of risk management commonly used in food processing and to find out how to analyze and apply risk management in practice. In the theory part I will introduce the readers to the commonly used terms from risk management in the food industry. I am also presenting suitable methods for risk management and risk assessment. The main contribution for the second practical part is my own draft and im-plementation of internal control system the for a fictional retail outlet. The most important part for this retail outlet is HACCP booklet and construction of analysis and risks of indi-vidual products. Finally I will determine the most suitable PNH method with assessment and evaluate all possible risks involved, propose a protokol for internal audit with all pos-sible precautions and measures to be taken and reach a conclusion.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Ovládání rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Risk Control en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Process Engineering en
dc.identifier.stag 40578
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2015-05-14
local.subject maloobchod cs
local.subject potraviny cs
local.subject analýza rizika cs
local.subject retail trade en
local.subject foodstuffs en
local.subject risk analysis en


Files in this item

Files Size Format View
koláříková_2015_dp.pdf 1.708Mb PDF View/Open
koláříková_2015_vp.pdf 163.7Kb PDF View/Open
koláříková_2015_op.pdf 76.09Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account