Cizorodé látky v bramborách v závislosti na jejich kuchyňském zpracování

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Cizorodé látky v bramborách v závislosti na jejich kuchyňském zpracování

Show full item record

No preview available
Title: Cizorodé látky v bramborách v závislosti na jejich kuchyňském zpracování
Author: Číž, Radek
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Tato práce je zaměřena na změny obsahu cizorodých látek v bramborách během jejich kuchyňských a technologických úprav. V první části práce se pojednává o výskytu cizorodých látek v potravinách (kontaminanty, potravinová aditiva, sekundárně vzniklé cizorodé látky) a jsou zde také uvedeny poznatky týkající se příjmu cizorodých látek rostlinami. Zde jsem se zabýval hlavně těžkými kovy (kadmium, nikl, arsen, berylium a dalšími). Protože tato práce je zaměřena na cizorodé látky v bramborách, tak jsem nezapomněl opomenout chemické a anatomické složení hlíz brambor. V závěrečné části práce jsem se věnoval vlivu technologického a kuchyňského zpracování brambor na cizorodé látky v nich obsažené. Zde jsem sledoval změny obsahů dusičnanů a glykoalkaloidů a také jsem zde zmínil barevné změny k nímž dochází během zpracování brambor.
URI: http://hdl.handle.net/10563/35779
Date: 2004-10-15
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Ekonomika a hygiena výživy
Grade for thesis and defense: B 955


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account