Studium změn jakosti sterilovaných tavených sýrů během skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium změn jakosti sterilovaných tavených sýrů během skladování

Show full item record

No preview available
Title: Studium změn jakosti sterilovaných tavených sýrů během skladování
Author: Vlčková, Olga
Advisor: Buňka, František
Abstract: Tato diplomová práce zkoumá změny u sterilovaných tavených sýrů v průběhu 12 měsíců při třech různých skladovacích teplotách (6°C; 23°C a 40°C). Byly sledovány dvě řady sterilovaných tavených sýrů. Bylo provedeno mikrobiologické, chemické a senzorické hodnocení. Mikrobiologické analýzy zahrnovaly stanovení celkového počtu mikroorganizmů, koli-formních mikroorganizmů, kvasinek a plísní. Chemická analýza byla zaměřena na stanovení obsahu aminokyselin a amoniaku, jejichž obsah se během skladování významně měnil. Obsah aminokyselin klesal jak s teplotou tak s dobou skladování. Ze zhodnocení sterilovaných tavených sýrů bylo patrné, že se zvyšujícím se časem a vyšší teplotou skladování se zhoršuje senzorická kvalita u vzhledu a barvy, chutě a vůně.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3596
Date: 2007-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 5219


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vlčková_2007_dp.pdf 894.2Kb PDF View/Open
vlčková_2007_vp.doc 31Kb Microsoft Word View/Open
vlčková_2007_op.doc 31Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account