Zajištění a zánik obchodních závazků v současné právní úpravě. Projekt zániku zástavního práva institutem nedobrovolné dražby dražebníka MORAVIA PRODUCT s.r.o.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zajištění a zánik obchodních závazků v současné právní úpravě. Projekt zániku zástavního práva institutem nedobrovolné dražby dražebníka MORAVIA PRODUCT s.r.o.

Show full item record

No preview available
Title: Zajištění a zánik obchodních závazků v současné právní úpravě. Projekt zániku zástavního práva institutem nedobrovolné dražby dražebníka MORAVIA PRODUCT s.r.o.
Author: Matušinová, Zuzana
Advisor: Vrána, Bohumil
Abstract: Diplomová práce pojednává o problematice zajištění a zániku obchodních závazků v současné právní úpravě. V teoretické části diplomové práce je zpracován rozbor literárních poznatků vztahujících se k jednotlivým způsobům zajištění obchodních závazků a ke způsobům zániku jak splněných, tak nesplněných obchodních závazků v současné právní úpravě. Obsahem první praktické části je analýza institutu zástavního práva jako příkladu věcného práva k zajištění obchodních závazků se zaměřením na analýzu realizace zástavního práva zpeněžením zastavené věci v rámci veřejné dražby. V rámci druhé části praktické části vznikl projekt zániku zástavního práva institutem nedobrovolné dražby z pohledu dražebníka pro společnost MORAVIA PRODUCT s. r. o. i s vyhodnocením přínosu projektu pro tuto společnost. Projekt je komplexní postup nedobrovolné dražby, od přípravy k ní, vlastnímu průběhu, licitaci, až po úspěšné či neúspěšné ukončení, včetně možných úskalí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/36518
Date: 2005-03-07
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav managementu
Discipline: Management a marketing
Grade for thesis and defense: B 1830


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account