Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií.

Show full item record

No preview available
Title: Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií.
Author: Kes, Lukáš
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Tato práce je zaměřena na oblast cereálií a cereálních technologií, jejich alternativních dru-hů, známých jako pseudocereálie. Jsou zde informace o třech základních pseudocereáliích popsaných v literatuře - Pohance seté (Fagopyrum esculentum), Amarantu (Amaranthus spp.) a Quinoi (Chenopodium quinoa). Práce podává přehled o jejich pěstování, výnosech chemickém a nutričním složení, technologii zpracování a použití. Sleduje cereální techno-logie které tyto alternativní druhy obilnin používají, nebo by použít mohly. Zkoumá vlivy přídavků pseudocereálních mouk k běžným pekařským recepturám, a především by měla pomoc při začlenění těchto obilnin do běžných pekárenských provozů. Aplikuje metody předmlynářské úpravy pohanky, pufováním a extruzí, do technologie výroby mouky a pe-čiva, sleduje vliv těchto úprav na její vlastní průběh a finální výrobek. Je doplněna o náhled spotřebitelské obliby, různých způsobů kulinárních úprav pohanky, a výrobků z alternativních obilnin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3706
Date: 2007-05-31
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 5197


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kes_2007_dp.pdfBlocked 1023.Kb PDF
kes_2007_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
kes_2007_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account