Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Kes, Lukáš
dc.date.accessioned 2010-07-15T04:02:48Z
dc.date.available 2010-07-15T04:02:48Z
dc.date.issued 2007-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/3706
dc.description.abstract Tato práce je zaměřena na oblast cereálií a cereálních technologií, jejich alternativních dru-hů, známých jako pseudocereálie. Jsou zde informace o třech základních pseudocereáliích popsaných v literatuře - Pohance seté (Fagopyrum esculentum), Amarantu (Amaranthus spp.) a Quinoi (Chenopodium quinoa). Práce podává přehled o jejich pěstování, výnosech chemickém a nutričním složení, technologii zpracování a použití. Sleduje cereální techno-logie které tyto alternativní druhy obilnin používají, nebo by použít mohly. Zkoumá vlivy přídavků pseudocereálních mouk k běžným pekařským recepturám, a především by měla pomoc při začlenění těchto obilnin do běžných pekárenských provozů. Aplikuje metody předmlynářské úpravy pohanky, pufováním a extruzí, do technologie výroby mouky a pe-čiva, sleduje vliv těchto úprav na její vlastní průběh a finální výrobek. Je doplněna o náhled spotřebitelské obliby, různých způsobů kulinárních úprav pohanky, a výrobků z alternativních obilnin. cs
dc.format 86 s. cs
dc.format.extent 1047693 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject alternativní cereálie cs
dc.subject cereální technologie cs
dc.subject Pohanka cs
dc.subject Fagopyrum esculentum cs
dc.subject Amarant cs
dc.subject Amaranthus spp. Quinoa cs
dc.subject Chenopodium quinoa cs
dc.subject pufování cs
dc.subject extruze cs
dc.subject cereals technologies en
dc.subject pseudocereals en
dc.subject Buckwheat en
dc.subject Fagopyrum esculentum en
dc.subject Amarant en
dc.subject Amaranthus spp. Quinoi en
dc.subject puffing en
dc.subject extrusion en
dc.subject Buckwheat fl en
dc.title Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií. cs
dc.title.alternative Pseudocereals, their imlementation to bakery's technology. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Obenrauch, Vít
dc.date.accepted 2007-06-12
dc.description.abstract-translated This work do specialized on area of cereals and cereals technologies, their alternative kinds -pseudocereals. There are information about three basic pseudocereals described in literature - Buckwheat sown (Fagopyrum esculentum), Amarant (Amaranthus spp.) and Quinoa (Chenopodium quinoa). Work serve summary about their cultivation, produce, chemical and nutritive structure, technology processing and using. Pursue, cereals technology this alernativ types use, or would use, investigate effect additions pseudocereals flour to common bake recipe, and above would have had assistance in incorporation these cereals to the common baking industry operation. Applies method before - flour - milling ad-justment buckwheat, puffing and extrusion, to the technology of production flour and bread, watchs effect these adjustments of own process running and final product. Examination consumer's favour of, different waies adjustments buckwheat, and products from alternative cereals plant. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5197
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
kes_2007_dp.pdfBlocked 1023.Kb PDF View/Open
kes_2007_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
kes_2007_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account