Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Reslerová, Ludmila
dc.contributor.author Koňaříková, Kristýna
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:02Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:02Z
dc.date.issued 2015-12-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37445
dc.description.abstract Bakalářská práce na téma "Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství" se skládá ze dvou částí, části teoretické a části praktické. Teoretická část pojednává o správném příjmu základních živin, vitamínů a minerálů. Jsou zde zmíněny důležité zdroje těchto živin, vitamínů, minerálů a jejich optimální příjem v průběhu gravidity. Dále jsou zmíněny rizikové složky potravy, které mohou mít negativní dopad v těhotenství na ženu či na plod. Uvedeny jsou jak zdravotní problémy související se stravou v graviditě, tak i onemocnění jako je obezita a gestační diabetes. V závěru teoretické části práce jsou zmíněny speciální diety v těhotenství. Praktická část je zpracována pomocí dotazníkového šetření. Cílem výzkumu bylo zjistit znalosti těhotných žen z oblasti výživy se zřetelem na informační zdroje, zjistit jak ženy své znalosti o výživě využily a zjistit problémy žen, které by mohly souviset se způsobem stravování.
dc.format 89 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Těhotenství cs
dc.subject výživa cs
dc.subject plod cs
dc.subject stravování cs
dc.subject zažívací potíže cs
dc.subject obezita cs
dc.subject speciální diety cs
dc.subject Pregnancy en
dc.subject nutrition en
dc.subject fetus en
dc.subject eating en
dc.subject digestive problems en
dc.subject obesity en
dc.subject special diets en
dc.title Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství
dc.title.alternative Specifics of Nutrition and Food Safety during Pregnancy
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Adamík, Zdeněk
dc.date.accepted 2016-06-06
dc.description.abstract-translated The topic of the Bachelor thesis "The Specifics of nutrition and food safety during the pregnancy" consists of two parts, a theoretical and a practical one. The theoretical part deals with proper intake of basic nutrients, minerals and vitamins. Important sources of these nutrients, vitamins and minerals and their optimal intake during the pregnancy are mentioned as well as some risk components of food, that can have a negative impact on the pregnant woman or the fetus. Health problems related to a diet during the pregnancy and the ilnesses such as obesity and gestational diabetes are also discussed. At the end of the theoretical part special diets during the pregnancy are mentioned. The practical part is based on the anonymous questionnaire research. The aim of the research was to determine the knowledge of pregnant women about nutrition with regard on information sources, as well as to determine how women use their knowledge of nutrition and to find out problems that might be related to eating habits.
dc.description.department Ústav zdravotnických věd
dc.thesis.degree-discipline Porodní asistentka cs
dc.thesis.degree-discipline Midwifery en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Porodní asistence cs
dc.thesis.degree-program Midwifery en
dc.identifier.stag 41993
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-05-19


Files in this item

Files Size Format View Description
koňaříková_2016_dp.pdf 3.982Mb PDF View/Open None
koňaříková_2016_op.doc 76.5Kb Unknown View/Open None
koňaříková_2016_vp.docx 38.73Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account