Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů

Show full item record

No preview available
Title: Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Author: Havelková, Adéla
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na účinnost extrakce. Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Minitab 15. Ze získaných poznatků jsou navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků na želatiny/hydrolyzáty.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37586
Date: 2016-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 42202


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
havelková_2016_dp.pdf 2.801Mb PDF View/Open None
havelková_2016_op.pdf 612.1Kb PDF View/Open None
havelková_2016_vp.pdf 602.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account