Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Havelková, Adéla
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:16Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:16Z
dc.date.issued 2016-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37586
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na účinnost extrakce. Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Minitab 15. Ze získaných poznatků jsou navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků na želatiny/hydrolyzáty.
dc.format 53 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kuřecí běháky cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject želatina cs
dc.subject hydrolyzát cs
dc.subject enzymové opracování cs
dc.subject chicken tallons en
dc.subject extraction en
dc.subject gelatine en
dc.subject hydrolysate en
dc.subject enzyme treatmen en
dc.title Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
dc.title.alternative Chicken Talons as an Untraditional Raw-material for Preparing Gelatins and Hydrolysates
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Polášková, Martina
dc.date.accepted 2016-06-14
dc.description.abstract-translated This thesis deals with preparation of gelatin/hydrolysates from chicken talons which are poultry by-products. The theoretical part describes by-products arising from poultry pro-cessing, utilization of protein by-products of food industry and collagen hydrolysates. The practical part is focused on treatment of chicken talons; the effect of selected technological conditions on the extraction process efficiency expressed by the degree of conversion of raw-material into collagenous products (gelatins or hydrolysates) is studied. The results are evaluated in a statistical programme Minitab 15. Finally, optimal conditions for processing chicken talons into gelatin/hydrolysates are proposed.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42202
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
havelková_2016_dp.pdf 2.801Mb PDF View/Open None
havelková_2016_op.pdf 612.1Kb PDF View/Open None
havelková_2016_vp.pdf 602.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account