Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Autor: Havelková, Adéla
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá výrobou želatiny/hydrolyzátů z kuřecích běháků jakožto vedlejšího produktu drůbežáren. V teoretické části jsou popsány odpady vznikající při zpracování drůbeže, využití bílkovinných odpadů potravinářského průmyslu při zpracování drůbeže a hydrolyzáty kolagenu. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpra-cování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na účinnost extrakce. Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Minitab 15. Ze získaných poznatků jsou navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků na želatiny/hydrolyzáty.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37586
Datum: 2016-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: A 42202


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
havelková_2016_dp.pdf 2.801Mb PDF Zobrazit/otevřít None
havelková_2016_op.pdf 612.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
havelková_2016_vp.pdf 602.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet