Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním

Show full item record

No preview available
Title: Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním
Author: Kulendová, Tereza
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Bílkoviny patří mezi biopolymery hojně využívané v širokém spektru aplikací. V oblastech různých druhů průmyslu, lékařství a medicínského výzkumu jsou na vlastnosti finálních výrobků kladeny vysoké požadavky. Jelikož bílkoviny, jako například kolagen, želatina a kolagenní hydrolyzát, vykazují určitý stupeň nestability vůči působení různých vlivů, je nutno jejich vlastnosti modifikovat. Ke stabilizaci a optimalizaci vlastností bílkovinných materiálů mohou být zvoleny různé způsoby síťování, díky kterému dojde k vytvoření in-termolekulárních vazeb mezi řetězci bílkoviny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39284
Date: 2016-01-15
Availability: Bez omezení
Department: Ústav inženýrství polymerů
Discipline: Inženýrství polymerů
Grade for thesis and defense: C 44592


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kulendová_2016_dp.pdf 2.320Mb PDF View/Open None
kulendová_2016_op.docx 75.08Kb Unknown View/Open None
kulendová_2016_vp.pdf 428.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account