Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním

DSpace Repository

Language: English čeština 

Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Kulendová, Tereza
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:38:27Z
dc.date.available 2016-11-28T12:38:27Z
dc.date.issued 2016-01-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39284
dc.description.abstract Bílkoviny patří mezi biopolymery hojně využívané v širokém spektru aplikací. V oblastech různých druhů průmyslu, lékařství a medicínského výzkumu jsou na vlastnosti finálních výrobků kladeny vysoké požadavky. Jelikož bílkoviny, jako například kolagen, želatina a kolagenní hydrolyzát, vykazují určitý stupeň nestability vůči působení různých vlivů, je nutno jejich vlastnosti modifikovat. Ke stabilizaci a optimalizaci vlastností bílkovinných materiálů mohou být zvoleny různé způsoby síťování, díky kterému dojde k vytvoření in-termolekulárních vazeb mezi řetězci bílkoviny.
dc.format 87.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bílkoviny cs
dc.subject kolagen cs
dc.subject želatina cs
dc.subject kolagenní hydrolyzát cs
dc.subject síťování cs
dc.subject Proteins en
dc.subject collagen en
dc.subject gelatin en
dc.subject hydrolysate en
dc.subject crosslinking en
dc.title Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním
dc.title.alternative Modification of properties of animal protein hydrolysate by cross-linking
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Krejčí, Ondřej
dc.date.accepted 2016-06-16
dc.description.abstract-translated Proteins are biopolymers widely used in a wide range of applications. In areas of different types of industry, medicine and medical research there are made high requirements on the properties of final products. Proteins such as collagen, gelatin and collagen hydrolysate have a certain degree of instability caused by the wide range of factors, therefore it is nec-essary to modify their properties. To stabilize and optimize the properties of protein materi-als can be made by various methods of crosslinking which creates intermolecular covalent bonds between the chains of proteins.
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů
dc.thesis.degree-discipline Inženýrství polymerů cs
dc.thesis.degree-discipline Polymer Engineering en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 44592
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2016-05-16


Files in this item

Files Size Format View Description
kulendová_2016_dp.pdf 2.320Mb PDF View/Open None
kulendová_2016_op.docx 75.08Kb Unknown View/Open None
kulendová_2016_vp.pdf 428.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account