Systémy managementu bezpečnosti potravin a porovnání požadavků vybraných norem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Systémy managementu bezpečnosti potravin a porovnání požadavků vybraných norem

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Kabátová, Lenka
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:38:29Z
dc.date.available 2016-11-28T12:38:29Z
dc.date.issued 2016-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39310
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku systémů řízení bezpečnosti potravin v potravinovém řetězci. Teoretická část bakalářské práce se zabývá stručnou charakteristikou právních předpisů upravujících výrobu potravin a jejich uvádění na trh. Dále popisuje jednotlivé systémy managementu bezpečnosti potravin se zaměřením na HACCP, FSMS, FSSC22000 a další. Poslední kapitola teoretické části nastiňuje základní principy akreditace a certifikace v oblasti těchto systémů. V praktické části je zpracováno porovnání požadavků ČSN P ISO/TS 22003:2008 s ČSN P ISO/TS 22003:2014.
dc.format 50 s. (83 574 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bezpečnost potravin cs
dc.subject právní předpisy cs
dc.subject FSMS cs
dc.subject HACCP cs
dc.subject akreditace cs
dc.subject certifikace cs
dc.subject Food safety en
dc.subject Law en
dc.subject FSMS en
dc.subject HACCP en
dc.subject Accreditation en
dc.subject Certification en
dc.title Systémy managementu bezpečnosti potravin a porovnání požadavků vybraných norem
dc.title.alternative Food Safety Management Systems and Comparison of Requirements of Selected Standards
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Černíková, Michaela
dc.date.accepted 2016-06-16
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on the issue of food safety management systems in food chain. The theoretical part of the Bachelor thesis deals with a brief characteristic of legislation governing the food production and related segments. It also describes the individual food safety management systems with a focus on HACCP, FSMS, FSSC22000 and others. The last chapter of the theoretical part outlines the basic principles of accreditation and certification of these systems. The comparison of requirements of ČSN P ISO/TS 22003:2008 and ČSN P ISO/TS 22003:2014 is processed in the practical part of the Bachelor thesis.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38497
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
kabátová_2016_dp.pdf 1.567Mb PDF View/Open None
kabátová_2016_op.pdf 530.9Kb PDF View/Open None
kabátová_2016_vp.pdf 620.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account