Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech

Show full item record

No preview available
Title: Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech
Author: Hlobilová, Veronika
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Cílem diplomové práce bylo navrhnout zajištění výživy dětí a mladistvých v krizových situacích. Potřebný příjem jednotlivých výživových faktorů pro děti a mladistvé byl převzat z práce Štikové (2013). Na základě těchto výživových dávek byly sestaveny jídelní lístky pro jednotlivé skupiny dětí a mladistvých na dobu 7 dní s odchylkou plnění 10 % pro makronutrienty a 20 % pro mikronutrienty. Kromě nutričního hodnocení bylo programem Výživa provedeno také ekonomické hodnocení jídelních lístků. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že vytvořené jídelní lístky zabezpečí dostatečný příjem energie a živin pro děti a mladistvé v krizových situacích. Ekonomická náročnost jídel-ních lístků je dána především velikostí gramáže použitých potravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40589
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 46345


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
hlobilová_2017_dp.pdf 3.146Mb PDF View/Open None
hlobilová_2017_op.pdf 100.6Kb PDF View/Open None
hlobilová_2017_vp.pdf 154.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account