Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Hlobilová, Veronika
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:36Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:36Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40589
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo navrhnout zajištění výživy dětí a mladistvých v krizových situacích. Potřebný příjem jednotlivých výživových faktorů pro děti a mladistvé byl převzat z práce Štikové (2013). Na základě těchto výživových dávek byly sestaveny jídelní lístky pro jednotlivé skupiny dětí a mladistvých na dobu 7 dní s odchylkou plnění 10 % pro makronutrienty a 20 % pro mikronutrienty. Kromě nutričního hodnocení bylo programem Výživa provedeno také ekonomické hodnocení jídelních lístků. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že vytvořené jídelní lístky zabezpečí dostatečný příjem energie a živin pro děti a mladistvé v krizových situacích. Ekonomická náročnost jídel-ních lístků je dána především velikostí gramáže použitých potravin.
dc.format 57 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krizová situace cs
dc.subject výživa a stravování cs
dc.subject děti cs
dc.subject mladiství cs
dc.subject nutriční a ekonomické hodnocení cs
dc.subject crisis en
dc.subject nutrition and boarding en
dc.subject children en
dc.subject adolescents en
dc.subject nutritional and economic evaluation en
dc.title Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech
dc.title.alternative Suggestion of Ways for Children´s and Adolescent´s Nourishment in Crisis
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2017-05-30
dc.description.abstract-translated The aim of the thesis was to suggest provision of nutrition for children and adolescents in crisis. The recommended dietary intakes for the menus have been derived from the work of Štiková (2013). There were suggested the menus for selected groups of children and adolescents for 7 days with a margin of filling of 10 % for macronutrients and margin of filling of 20 % for micronutrients. In addition to nutritional evaluation, the program Výživa also carried out an economic evaluation of menus. The results of the nutritional evaluation show that the menus ensures sufficient intake of energy and nutrients for children and adolescents in crisis. The economic demands of the menus are mainly determined by the weight of used food.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46345
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2017-04-28


Files in this item

Files Size Format View Description
hlobilová_2017_dp.pdf 3.146Mb PDF View/Open None
hlobilová_2017_op.pdf 100.6Kb PDF View/Open None
hlobilová_2017_vp.pdf 154.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account