Nové trendy v obalových materiálech pro využití v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nové trendy v obalových materiálech pro využití v potravinářství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Mácová, Klára
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:38Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:38Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40615
dc.description.abstract Hlavním tématem této bakalářské práce jsou trendy v obalových materiálech pro použití v potravinářství. Práce je zaměřena na představení základní typologie obalů, které se po-stupem času vyvíjely, jejich dnešní podobu a konkrétní využití jednotlivých druhů obalů v praxi. Dále se zaměří na hodnotící kritéria pro správnou volbu nejvhodnější kombinace ve smyslu potravina a její obal. Na tuto problematiku naváže kapitola zaměřená na možná rizika, které mohou nastat při přepravě či skladování produktu, a které by mohly zákazníka odlákat od koupě či ohrozit na zdraví při konzumaci potraviny. Důležité je si uvědomit, že vhodným obalem docílíme dodání atraktivní, čerstvé a zdravotně nezávadné potraviny do rukou spotřebitelů. S ohledem na zrychlující se vývoj obalových technologií jsou zde před-staveny nové způsoby balení potravin. V závěrečné části práce jsou shrnuty základní legis-lativními požadavky, se kterými se výrobci setkávají při výrobě, balení či dodání obalu a jejich obsahu na trh.
dc.format 47 stran(63601znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Obalový materiál cs
dc.subject aktivní obaly cs
dc.subject inteligentní obaly cs
dc.subject obalové technologie cs
dc.subject ochrana potravin cs
dc.subject Packaging material en
dc.subject active packaging en
dc.subject intelligent packaging en
dc.subject packaging technologies en
dc.subject food preservation en
dc.title Nové trendy v obalových materiálech pro využití v potravinářství
dc.title.alternative New Trends in Packaging Materials for Application in Food Technology
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vašina, Martin
dc.date.accepted 2017-06-15
dc.description.abstract-translated The main theme of this bachelor thesis are the trends in packaging materials for the use in the food processing industry. The thesis focuses on the presentation of the basic typology of packages, their development over time, their today's form and the usage of the individu-al types of packaging in practice. After that, criteria of evaluation of the most convenient choice of combination, regarding the food and its packaging, are debated. The following chapter deals with possible risks which might arise during the transport and storing of the products, and which may potentially discourage the customer from purchase or have nega-tive effects on his health. It is important to realize that by the use of suitable packaging it is possible to achieve a delivery of attractive, fresh and healthy food to the hands of consu-mers. New ways of packaging of food are presented with regard to the rapid development in the packaging technologies. The basic legislative requirements, encountered by the pro-ducers during production, packaging and delivery on the market are summarized in the end of the thesis.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46394
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2017-05-05


Files in this item

Files Size Format View Description
mácová_2017_dp.pdf 1004.Kb PDF View/Open None
mácová_2017_op.pdf 733.0Kb PDF View/Open None
mácová_2017_vp.pdf 629.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account