Chemické složení miličky habešské

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Chemické složení miličky habešské

Show full item record

No preview available
Title: Chemické složení miličky habešské
Author: Hájková, Jitka
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Teoretická část práce se věnuje základnímu chemickému složení miličky habešské (Eragrostis tef L.) a jejím možnostem technologického využití. V rámci experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu vlhkosti, popele, lipidů, bílkovin, škrobu, hrubé vlákniny a stanovení stravitelnosti. Dále byl stanoven celkový obsah flavonoidů, polyfenolů, antio-xidační aktivita metodou s ABTS a s DPPH a stanovení vybraných polyfenolických látek metodou HPLC. U hnědých zrn se volně nacházejí ve vyšší koncentraci trans-p-kumarová, ferulová a protokatechinová kyselina, ve vázané formě ve vyšší koncentraci převládá kyse-lina ferulová, katechin a kvercetin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40624
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 46410


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
hájková_2017_dp.pdf 3.014Mb PDF View/Open None
hájková_2017_op.pdf 528.7Kb PDF View/Open None
hájková_2017_vp.pdf 515.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account