Udržitelná produkce speciálních potravin a jejich dostupnost na území České republiky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Udržitelná produkce speciálních potravin a jejich dostupnost na území České republiky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Hvozdenská, Lucie
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:15:42Z
dc.date.available 2017-07-03T09:15:42Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/41183
dc.description.abstract Bakalářská práce se zaměřuje na udržitelnou produkci speciálních potravin a jejich dostupnost na území České republiky. V teoretické části bakalářské práce se nachází pojem trvale udržitelného rozvoje, potravinová bezpečnost a soběstačnost, základní informace o speciálních potravinách, jejich rozdělení, dělení dle složek, vliv na zdraví člověka a na životní prostředí. Praktická část se věnuje analýze udržitelné produkce luskovin na území České republiky, dále jsou uvedeny speciální potraviny a jejich dostupnost v Uherském Hradišti a srovnání stravovacích návyků z hlediska environmentu. Pomocí SWOT analýzy je určena udržitelná produkce speciálních potravin na území České republiky.
dc.format 55 s. (84 479 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Speciální potraviny cs
dc.subject udržitelná produkce cs
dc.subject životní prostředí cs
dc.subject Special Food en
dc.subject Sustainable Production en
dc.subject Environment en
dc.title Udržitelná produkce speciálních potravin a jejich dostupnost na území České republiky
dc.title.alternative Sustainable Production of Special Food and their Availability in the Czech Republic
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2017-06-05
dc.description.abstract-translated The theme of this Bachelor's thesis is the sustainable production of special food and their availability in the area of the Czech Republic. In the theoretical part of this thesis are the terms of sustainable development, food security and self-sufficiency, the basic information about special foods, their dividing by nutrition, influence on human's health and impact on the environment. In the practical part, there is found analysis of sustainable production of legumes in the area of the Czechia. In the second half of the thesis is mentioned the availability of special food in Uherské Hradiště and comparison of eating habits in the terms of environment. SWOT analysis is used for sustainable production of special foods in the area of the Czech Republic.
dc.description.department Ústav environmentální bezpečnosti
dc.thesis.degree-discipline Řízení environmentálních rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Environmental Risk Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-program Security of Society en
dc.identifier.stag 47265
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-15
local.subject zásobování potravinami cs
local.subject luskoviny cs
local.subject Uherské Hradiště (Česko) cs
local.subject food supply en
local.subject leguminous plants en
local.subject Uherské Hradiště (Czechia) en


Files in this item

Files Size Format View Description
hvozdenská_2017_dp.pdf 2.205Mb PDF View/Open None
hvozdenská_2017_op.pdf 49.15Kb PDF View/Open None
hvozdenská_2017_vp.pdf 72.03Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account