Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zálešáková, Ludmila
dc.contributor.author Vítková, Alžběta
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:00:57Z
dc.date.available 2018-07-04T15:00:57Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42064
dc.description.abstract Předkládaná bakalářská práce je rešerše na téma falšování potravin. Poskytuje informace o způsobech falšování potravin a jejich odhalení. Dále poskytuje informace o vybraných analytických metodách, které jsou nejvíce využívány při prokazování autenticity potravin. V současnosti jsou využívány zejména metody molekulární biologie. Cílem práce je popis metod časově a ekonomicky méně náročnějších. K těmto metodám lze zařadit spektrální a chromatografické metody. Zaměření práce je především na potraviny živočišného původu.
dc.format 45 s. (66 574 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Falšované potraviny cs
dc.subject autenticita cs
dc.subject potraviny živočišného původu cs
dc.subject analytické metody cs
dc.subject mole-kulární biologie cs
dc.subject spektrální metody cs
dc.subject chromatografické metody cs
dc.subject Food fraud en
dc.subject authenticity en
dc.subject food of animal origin en
dc.subject analytical methods en
dc.subject molecular biology en
dc.subject spectral methods en
dc.title Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,
dc.title.alternative Selected Methods of Authenticity Evaluation for Some Food Category
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2018-06-13
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis presents literal research into food fraud. Moreover it provides information on various types of food frauds and methods for detecting them. It further focuses on selected analytical methods most which are used to assess food authenticity. Nowadays, these are mainly molecular biology methods. The aim of the thesis was to describe those methods which are both less time-consuming and economically demanding, such as spectral and chromatographic methods. The thesis was primarily focused on animal origin food.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49742
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2018-05-03


Files in this item

Files Size Format View Description
vítková_2018_dp.pdf 2.243Mb PDF View/Open None
vítková_2018_op.pdf 636.0Kb PDF View/Open None
vítková_2018_vp.pdf 639.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account