Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín

Show full item record

No preview available
Title: Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Author: Ćmielová, Tereza
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Diplomová práce se zabývá stanovením fyzikálně-chemických charakteristik tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Teoretická část popisuje révu vinnou jako hlavní surovinu pro výrobu vína, vinařské oblasti Čech a Moravy a na nich pěstované odrůdy, technologii výroby vína a fyzikálně-chemické vlastnosti tichých vín. Praktická část zahrnuje specifikaci vzorků tichých vín a popis principů a postupů stanovení jednotlivých metod pro určení fyzikálně-chemických charakteristik bílých, růžových a červených vín. U těchto vín byla stanovena hustota, veškeré titrovatelné kyseliny, pH, polyfenoly, antokyany, barevná intenzita a odstín červených vín, volný a veškerý oxid siřičitý a trichromatické charakteristiky. V této části jsou rovněž prezentovány dosažené výsledky společně s diskuzí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42095
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 49812


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ćmielová_2018_dp.pdf 2.125Mb PDF View/Open None
ćmielová_2018_op.pdf 531.5Kb PDF View/Open None
ćmielová_2018_vp.pdf 528.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account