Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Ćmielová, Tereza
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:00:59Z
dc.date.available 2018-07-04T15:00:59Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42095
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá stanovením fyzikálně-chemických charakteristik tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Teoretická část popisuje révu vinnou jako hlavní surovinu pro výrobu vína, vinařské oblasti Čech a Moravy a na nich pěstované odrůdy, technologii výroby vína a fyzikálně-chemické vlastnosti tichých vín. Praktická část zahrnuje specifikaci vzorků tichých vín a popis principů a postupů stanovení jednotlivých metod pro určení fyzikálně-chemických charakteristik bílých, růžových a červených vín. U těchto vín byla stanovena hustota, veškeré titrovatelné kyseliny, pH, polyfenoly, antokyany, barevná intenzita a odstín červených vín, volný a veškerý oxid siřičitý a trichromatické charakteristiky. V této části jsou rovněž prezentovány dosažené výsledky společně s diskuzí.
dc.format 82 s. (113 685)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject analýza tichých vín cs
dc.subject polyfenolické látky cs
dc.subject alkoholové kvašení cs
dc.subject antokyany cs
dc.subject trichromatické charakteristiky cs
dc.subject analysis of still wines en
dc.subject polyphenolic substances en
dc.subject alcohol fermentation en
dc.subject anthocyanins en
dc.subject trichromatic characteristics en
dc.title Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
dc.title.alternative Physico-chemical Characteristics of Still Wines
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2018-05-31
dc.description.abstract-translated The diploma thesis deals with the determination of physicochemical properties of still wines according to methods of the Organisation of Vine and Wine (OIV). The theoretical part describes vine as a major raw material for wine producing, introduces the main wine-growing region of Bohemia and Moravia and types of wine grapes cultivated there, and finally describes wine production technology and physicochemical properties of still wines. The practical part of this diploma thesis specifies the samples of still wines, describes principles and procedures that help to choose the individual methods for determination of physicochemical properties of white, rose and red wines. For these types of wines was determined the density, titratable acids, pH, polyphenols, anthocyanins, color intensity and shade of red wines, free and all sulfur dioxide, trichromatic characteristics. This part also includes achieved results and discussion.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49812
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2018-04-24


Files in this item

Files Size Format View Description
ćmielová_2018_dp.pdf 2.125Mb PDF View/Open None
ćmielová_2018_op.pdf 531.5Kb PDF View/Open None
ćmielová_2018_vp.pdf 528.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account