Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin
Author: Tioková, Veronika
Advisor: Lazárková, Zuzana
Abstract: V teoretické části diplomové práce byly charakterizovány krizové situace a stavy, které mohou nastat působením škodlivých sil a jevů vyvolaných činností člověka, nebo přírodními vlivy. Dále byly popsány možnosti zabezpečení stravování obyvatelstva, složek záchranného systému a vojáků v těchto situacích a také změny některých složek potravin, které mohou nastat během jejich dlouhodobého skladování v různých teplotních podmínkách. V praktické části diplomové práce byly během ročního skladování sledovány chemické, mikrobiologické, senzorické a reologické změny u deseti vybraných trvanlivých potravin. Předpokladem pro výběr těchto potravin byla jejich delší údržnost v nepříznivých klimatických podmínkách. Vybrané trvanlivé potraviny byly vystavěny čtyřem různým teplotám (mrazírenská, chladírenská, pokojová a termostatová 40 °C), které měly simulovat podnebné (klimatické) pásy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42104
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 49833


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
tioková_2018_dp.pdf 1.487Mb PDF View/Open None
tioková_2018_op.pdf 509.4Kb PDF View/Open None
tioková_2018_vp.pdf 518.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account