Stanovení nutričních a biologicky aktivních látek v Matcha čajích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení nutričních a biologicky aktivních látek v Matcha čajích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Kolofiková, Kateřina
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:15Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:15Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42498
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá pěstováním a základní nutriční charakteristikou zelených a matcha čajů. Teoretická část práce je zaměřena i na výrobu matcha a zelených čajů, jejich zpracování, dále na nutriční a biologicky aktivní látky, které tyto čaje obsahují. Praktická část zahrnuje výsledky měření obsahu vlhkosti, popela, bílkovin, tuků, vlákniny, chlorofylu, polyfenolů, antioxidační aktivity a vitaminu C.
dc.format 58 s. (82 192)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject matcha čaj cs
dc.subject vláknina cs
dc.subject chlorofyl cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject matcha tea en
dc.subject fiber en
dc.subject chlorophyll en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidant activity en
dc.title Stanovení nutričních a biologicky aktivních látek v Matcha čajích
dc.title.alternative Determination of Nutritional Parameteres and Biological Active Substances in Matcha Tea
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šťastná, Kristýna
dc.date.accepted 2018-06-07
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the cultivation and basic nutritional characteristics of green and matcha teas. The theoretical part of the work is focused on the production of matcha and green teas and their nutritional and biologically active substances. The experimental part includes the measurement of the moisture, ash, proteins, fats, fibre, chlorophylls, po-lyphenols, antioxidant activity and vitamin C contents.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 50406
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2018-05-03


Files in this item

Files Size Format View Description
kolofiková_2018_dp.pdf 3.403Mb PDF View/Open None
kolofiková_2018_op.pdf 765.5Kb PDF View/Open None
kolofiková_2018_vp.pdf 773.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account