Stanovení těžkých kovů ve víně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení těžkých kovů ve víně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Šenkárová, Lenka
dc.contributor.author Škrabalová, Martina
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:10:17Z
dc.date.available 2019-07-04T09:10:17Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/43824
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na analýzu kovů ve víně. V její experimentální části bylo stanoveno celkem 24 prvků v šesti vzorcích vína. Vzorky byly nejdříve upraveny pro stopovou analýzu a následně měřeny. Měření bylo provedeno pomocí instrumentální metody optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. Získaná data byla zpracována a vyhodnocena.
dc.format 59 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject těžké kovy cs
dc.subject instrumentální metody cs
dc.subject optická emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem cs
dc.subject mineralizace cs
dc.subject wine en
dc.subject heavy metals en
dc.subject instrumental methods en
dc.subject inductively coupled plasma optical emission spektrometry en
dc.subject mineralization en
dc.title Stanovení těžkých kovů ve víně
dc.title.alternative Determination of heavy metals in wine
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2019-06-19
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the analysis of metals in wine. In the experimental part were determined twenty-four elements of metals in six samples of wine. First of all, the samples were modified for trace analysis and subsequently measured. Measurement was made by instrumental method of inductively coupled plasma optical emission spektrometry. Acquired data were processed and evaluated.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49860
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2019-05-15


Files in this item

Files Size Format View Description
škrabalová_2019_dp.pdf 6.172Mb PDF View/Open None
škrabalová_2019_op.pdf 896.8Kb PDF View/Open None
škrabalová_2019_vp.pdf 813.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account