Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka

Show full item record

No preview available
Title: Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Author: Machala, Petr
Advisor: Mišurcová, Ladislava
Abstract: Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií a pseudocereálií především se zaměřením na jejich chemické složení. Jejich význam spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné bílkoviny, sacharidy, minerální látky, vitaminy a vlákninu, přičemž výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace. Dále zahrnuje významné poznatky o těchto obilninách z potravinářského i medicínského hlediska.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4490
Date: 2007-06-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5238


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
machala_2007_bp.pdf 1.789Mb PDF View/Open
machala_2007_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
machala_2007_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account