Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí

Show full item record

No preview available
Title: Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí
Author: Škubníková, Marie
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo vyzkoušet, zda dochází k enzymatickému srážení u sušeného odstředěného mléka, jehož vlastnosti se během sušení mění. V laboratorních podmínkách byly vyzkoušeny různé surovinové skladby pomocí zkumavkových pokusů. Na základě těchto pokusů byla vybrána ta nejvhodnější skladba, u které byla provedena reologická ana-lýza pomocí dynamické oscilační reometrie. Z výsledků bylo zjištěno, že z takto připrave-ného mléka by mohl být vyroben přírodní sýr.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45522
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 53213


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
škubníková_2019_dp.pdf 1.833Mb PDF View/Open None
škubníková_2019_op.pdf 629.5Kb PDF View/Open None
škubníková_2019_vp.pdf 615.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account