Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Škubníková, Marie
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45522
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo vyzkoušet, zda dochází k enzymatickému srážení u sušeného odstředěného mléka, jehož vlastnosti se během sušení mění. V laboratorních podmínkách byly vyzkoušeny různé surovinové skladby pomocí zkumavkových pokusů. Na základě těchto pokusů byla vybrána ta nejvhodnější skladba, u které byla provedena reologická ana-lýza pomocí dynamické oscilační reometrie. Z výsledků bylo zjištěno, že z takto připrave-ného mléka by mohl být vyroben přírodní sýr.
dc.format 45
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject enzymatické srážení cs
dc.subject sušené odstředěné mléko cs
dc.subject přírodní sýr cs
dc.subject mléko cs
dc.subject enzymatic precipitation en
dc.subject skimmed milk powder en
dc.subject natural cheese en
dc.subject milk en
dc.subject dynamic oscillation rheometry en
dc.title Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí
dc.title.alternative Milk Gels produced from Powder Mixtures
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Salek, Richardos Nikolaos
dc.date.accepted 2019-06-19
dc.description.abstract-translated The aim of the bachelor thesis was to test whether the enzymatic precipitation occurs in the skimmed milk powder whose properties change during drying. In the laboratory conditions, various raw material compositions were tested using test tubes. Based on these experi-ments, the most suitable composition was selected for rheological analysis using dynamic oscillation rheometry. From the results, it was found that natural cheese could be produced from the milk thus prepared.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53213
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-14


Files in this item

Files Size Format View Description
škubníková_2019_dp.pdf 1.833Mb PDF View/Open None
škubníková_2019_op.pdf 629.5Kb PDF View/Open None
škubníková_2019_vp.pdf 615.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account