Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Blažková, Adéla
dc.date.accessioned 2010-07-16T02:37:28Z
dc.date.available 2010-07-16T02:37:28Z
dc.date.issued 2009-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/4741
dc.description.abstract Práce se zabývá nativními škroby, jejich vlastnostmi a výrobou z rostlinných materiálů. Hlavně tedy výrobou bramborového škrobu. Dále jsou popsány modifikované škroby, které si při jejich výrobě musí zachovat alespoň jednu vlastnost původního škrobu. Podrobně je popsána enzymová hydrolýza škrobu. Uplatnění modifikovaných škrobů v potravinářském průmyslu a to hlavně v mlékárenském, pekařském a cukrářském. Jsou zde rozebrány reologické vlastnosti (viskozita, plasticita) a princip retrogradace, který má vliv na vznik gelu a jeho uplatnění na výrobu želatinových cukrovinek. cs
dc.format 41 s., 4s. příloh cs
dc.format.extent 370178 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject škrob cs
dc.subject amylosa cs
dc.subject amylopektin cs
dc.subject modifikovaný škrob cs
dc.subject enzymatická modifikace škrobu cs
dc.subject výrobky ze škrobu cs
dc.subject použití modifikovaných škrobů v potravinářském průmyslu cs
dc.subject reologické vlastnosti cs
dc.subject retrogradace cs
dc.subject starch en
dc.subject amylose en
dc.subject amylopectin en
dc.subject enzymatic modification of starch en
dc.subject productions of starch en
dc.subject use modified starch in the food industry en
dc.subject reology properties en
dc.subject retrogradation en
dc.title Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu cs
dc.title.alternative Modified starches and their used in food industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2007-06-19
dc.description.abstract-translated The work deal with starches, their properties and producing from vegetal materials - so mainly with potato starch production. Next are described the modified starches which needs to thrue their producing keep at least one character of original starch. Enzyme hydrolyze of starch is in details also describe in this work. The modified starches are used in food industry - especially in dairy industry, baking industry and pastry industry. Reology properties (viscozite, plastzite) and principle of retrogradation which have effect on gelatine origination and its use in gelatine sweets production are also charactered. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5260
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
blažková_2007_bp.pdf 361.5Kb PDF View/Open
blažková_2007_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
blažková_2007_op.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account