Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu

Show full item record

No preview available
Title: Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Author: Blažková, Adéla
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Práce se zabývá nativními škroby, jejich vlastnostmi a výrobou z rostlinných materiálů. Hlavně tedy výrobou bramborového škrobu. Dále jsou popsány modifikované škroby, které si při jejich výrobě musí zachovat alespoň jednu vlastnost původního škrobu. Podrobně je popsána enzymová hydrolýza škrobu. Uplatnění modifikovaných škrobů v potravinářském průmyslu a to hlavně v mlékárenském, pekařském a cukrářském. Jsou zde rozebrány reologické vlastnosti (viskozita, plasticita) a princip retrogradace, který má vliv na vznik gelu a jeho uplatnění na výrobu želatinových cukrovinek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4741
Date: 2009-06-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 5260


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
blažková_2007_bp.pdf 361.5Kb PDF View/Open
blažková_2007_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
blažková_2007_op.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account