Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Semotam, David
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:10Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:10Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47519
dc.description.abstract V diplomové práci jsou popsány jednotlivé druhy ovoce, ze kterých jsou saláty vyrobeny. Jsou zde obsaženy kapitoly o senzorické analýze a vnímání pomocí smyslů, základy konzervace sníženou teplotou. Další obsáhlá část se věnuje tomu, jaký má konzumace ovoce vliv na zdraví člověka, a s tím spojená témata o bioaktivních látkách, polyfenolech, antioxidantech, fytochemikáliích. V praktické části byly provedeny analýzy, které sledují vliv doby skladování a formu skladování na dané látky v ovoci obsažené.
dc.format 100
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Mango cs
dc.subject banán cs
dc.subject ananas cs
dc.subject avokádo cs
dc.subject pomeranč cs
dc.subject tropické ovoce cs
dc.subject subtropické ovoce cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject potrava cs
dc.subject lidské smysly cs
dc.subject složení ovoce cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject chemie potravin cs
dc.subject skladování ovoce cs
dc.subject Mango en
dc.subject banana en
dc.subject pineapple en
dc.subject avocado en
dc.subject orange en
dc.subject tropical fruit en
dc.subject subtropical fruit en
dc.subject sensory analysis en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject food en
dc.subject human senses en
dc.subject fruit composition en
dc.subject gastronomy en
dc.subject food chemistry en
dc.subject fruit storage en
dc.title Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy
dc.title.alternative Evaluation and changes of fruit salads from tropical and subtropical fruits during storage
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2020-06-05
dc.description.abstract-translated This thesis focuses on tropical and subtropical fruits and salads made out of these fruits. It deals with the total content of polyphenols and antioxidants in these fruits and salads. Total content of polyphenols and antioxidants was measured not just once, but in four following days, so that the effect of different storage conditions may be evaluated. Salads did also undergo sensory analysis, which pointed at salads, which were evaluated as the most favourite by test participants. Information in this thesis are helpful to all, who are interested in creating, storing and of course in consuming salads. .
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 53114
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2020-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
semotam_2020_dp.pdf 2.625Mb PDF View/Open None
semotam_2020_op.pdf 599.0Kb PDF View/Open None
semotam_2020_vp.pdf 731.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account