Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích
Author: Lenárdová, Iveta
Advisor: Lukášková, Eva
Abstract: Práce se zabývá základními principy zajištění stravování obyvatel v krizových situacích - popisuje zúčastněné orgány a orgány zodpovědné za zajištění stravování, důležité výživové hodnoty obyvatel a rozdělení obyvatel do stravovacích skupin podle věku, fyzické aktivity a pohlaví. Práce dále informuje čtenáře o problematice nemoci celiakie a vysvětluje základní pravidla bezlepkového stravování. Pro potřeby analýzy jsou potraviny rozděleny do skupin dle druhu potraviny. Analýza zobrazuje dostupnost bezlepkových potravin v obchodních sítích a na jejím základě je sestaven návrh vhodné skladby stravy a konkrétní jídelní lístky pro každou skupinu obyvatel. Jídelní lístky jsou nutričně vyhodnoceny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47669
Date: 2019-11-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav ochrany obyvatelstva
Discipline: Bezpečnost společnosti
Grade for thesis and defense: C 53916


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
lenárdová_2020_dp.pdf 2.332Mb PDF View/Open None
lenárdová_2020_op.pdf 310.2Kb PDF View/Open None
lenárdová_2020_vp.pdf 75.41Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account