Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích
Author: Haranovska, Viktoriia
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Cílem diplomové práce bylo stanovení obsahu vybraných nutričních hodnot v jedlých květech (růže šípkové, jasmínu, chmele, bezu, měsíčku, ibišku, chrpy polní a červené, vřesu, levandule a slézu). V teoretické části jsou popsány jednotlivé rostliny a jejich květy, jejich základní chemické složení, možnosti jejich zpracování a využití v gastronomii. Praktická část se zabývá stanovením hrubé vlákniny, polyfenolů, antioxidační aktivity a minerálních prvků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48952
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 55790


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
haranovska_2020_dp.pdf 3.374Mb PDF View/Open None
haranovska_2020_op.pdf 718.6Kb PDF View/Open None
haranovska_2020_vp.pdf 733.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account