Aplikace termických metod v potravinářské technologii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aplikace termických metod v potravinářské technologii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Spáčilová, Veronika
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:57:59Z
dc.date.available 2021-07-26T10:57:59Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49123
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je zaměřit se na jednotlivé metody termické analýzy. Zkoumáním termo-fyzikálních vlastností potravin je možné přiblížit vliv teploty na tuky, bílkoviny a sacharidy, které tvoří hlavní složku potravin. Kvalitativně a kvantitativně jsou popsány tepelné přechody, které je možné využít u zpracování potravin. Jako je pečení, odpařování, sušení, aj.
dc.format 52 stran (51 527 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject termické metody cs
dc.subject zpracování potravin cs
dc.subject thermal methods en
dc.subject food processing en
dc.title Aplikace termických metod v potravinářské technologii
dc.title.alternative The application of Thermal analysis to food technology
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valenta, Tomáš
dc.date.accepted 2020-06-17
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis is to focus on individual methods of thhermal analysis. By examining the thermo-physical properties of food, it is possible to approximate the effect of temperature on fats, proteins and carbohydrates, which are the main component of food. Thermal transition on that can be used in food processing are described. Such as baking, evaporation, druing, etc.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56233
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2020-05-22


Files in this item

Files Size Format View Description
spáčilová_2020_dp.pdf 3.172Mb PDF View/Open None
spáčilová_2020_op.pdf 641.9Kb PDF View/Open None
spáčilová_2020_vp.pdf 833.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account