Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR

Show full item record

No preview available
Title: Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR
Author: Šebela, Jaromír
Advisor: Rudolf, Ondřej
Abstract: Zhodnocení kvality a trvanlivosti vybraných běžně dostupných řepkových a slunečnico-vých olejů určených pro potravinářské a kosmetické využití na českém maloobchodním trhu. U těchto olejů byla stanovena čísla kyselosti, zmýdelnění, peroxidové a jodové. Součástí práce bylo také stanovení zastoupení mastných kyselin na plynovém chroma-tografu a stanovení oxidační stability olejů metodou Rancimat. U této metody byl vysle-dován trend zvýšení teploty a zkrácení IT v závislosti na složení MK. Se stoupající teplo-tou se jednotlivé IT při srovnání vzorků mezi sebou vzájemně přibližují.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49146
Date: 2021-01-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A 56289


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
šebela_2021_dp.pdf 2.430Mb PDF View/Open None
šebela_2021_op.pdf 921.9Kb PDF View/Open None
šebela_2021_vp.pdf 734.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account