Možnosti a trendy ve výrobě majonézy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti a trendy ve výrobě majonézy

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti a trendy ve výrobě majonézy
Author: Němčíková, Jiřina
Advisor: Šenkýřová, Jana
Abstract: Práce se zabývá složením majonéz a jejich průmyslovou výrobou. Jsou zde také vypsány parametry, které se zkoumají při rutinní analýze kvality. Zkráceně je popsána i výroba salátových dresinků. Velká část práce je věnována přídatným látkám, které se v průmyslové výrobě dodávají do majonéz pro zlepšení technologických a senzorických vlastností (jedná se zejména o antioxidanty, konzervanty a zahušťovadla). Zvláštní pozornost je věnována novodobým trendům ve výrobě majonéz. Jsou zde popsány látky, které se mohou v majonézách používat k nahrazování oleje nebo vajec. Závěrečná část práce se soustřeďuje na domácí majonézy a mikrobiální rizika spojené s jejich přípravou a konzumací.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49170
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 56327


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
němčíková_2020_dp.pdf 1.761Mb PDF View/Open None
němčíková_2020_op.pdf 855.1Kb PDF View/Open None
němčíková_2020_vp.pdf 823.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account