Obohacení kváskového chleba o netradiční mouky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Obohacení kváskového chleba o netradiční mouky

Show full item record

No preview available
Title: Obohacení kváskového chleba o netradiční mouky
Author: Krejsová, Andrea
Advisor: Adámková, Anna
Abstract: Diplomová práce s tématem "Obohacení kváskového chleba o netradiční mouky" je rozdělena na dvě části. Teoretická část popisuje veškeré suroviny pro výrobu chleba, práci s kváskem a jeho složení. Dále je popsána výroba kváskového chleba v domácím prostředí. Praktická část zahrnuje technologický postup při výrobě kváskového chleba, identifikaci jednotlivých surovin, data získaná z laboratorních analýz, popis senzorického hodnocení a jeho výsledky. Cílem bylo nalézt vhodnou recepturu pro výrobu kváskového chleba a mezi suroviny zařadit netradiční luštěninové mouky. Záměrem bylo zvýšit obsah bílkovin v běžné potravině. Ve vzorcích kváskového chleba byl stanoven celkový obsah dusíkatých látek a skladba aminokyselin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50814
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
krejsová_2022_dp.pdf 2.257Mb PDF View/Open None
krejsová_2022_op.pdf 732.4Kb PDF View/Open None
krejsová_2022_vp.pdf 726.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account