Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování

Show full item record

No preview available
Title: Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
Author: Kičmer, Martin
Advisor: Adámková, Anna
Abstract: Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během kulinárních úprav a skladování. V teoretické části práce jsou shrnuty základní informace o charakteristice, dělení, spotřebě a nutričních hodnotách ovoce a zeleniny. Následně jsou uvedeny základní informace o skladování a kulinárních a technologických úpravách. Praktická část je zaměřena na setřídění základních informací o nutričních hodnotách potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během kulinárních úprav a skladování a jejich publikování jak v tištěné, tak v elektronické podobě databáze. Unikátnost je ve vytvoření a využití QR kódu pro každou základní položku v databázi. To umožnuje rychlé a snadné vyhledání potřebné informace ve formě www stránky. Vytvořená databáze těchto informací může sloužit nejen široké veřejnosti jako pomůcka při nákupu ovoce a zeleniny, ale i jako edukativní pomůcka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51861
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kičmer_2022_dp.pdf 2.088Mb PDF View/Open None
kičmer_2022_op.pdf 637.3Kb PDF View/Open None
kičmer_2022_vp.pdf 832.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account