Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Adámková, Anna
dc.contributor.author Kičmer, Martin
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:59Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:59Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/51861
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během kulinárních úprav a skladování. V teoretické části práce jsou shrnuty základní informace o charakteristice, dělení, spotřebě a nutričních hodnotách ovoce a zeleniny. Následně jsou uvedeny základní informace o skladování a kulinárních a technologických úpravách. Praktická část je zaměřena na setřídění základních informací o nutričních hodnotách potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během kulinárních úprav a skladování a jejich publikování jak v tištěné, tak v elektronické podobě databáze. Unikátnost je ve vytvoření a využití QR kódu pro každou základní položku v databázi. To umožnuje rychlé a snadné vyhledání potřebné informace ve formě www stránky. Vytvořená databáze těchto informací může sloužit nejen široké veřejnosti jako pomůcka při nákupu ovoce a zeleniny, ale i jako edukativní pomůcka.
dc.format 78s (81033 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ovoce cs
dc.subject zelenina cs
dc.subject skladování cs
dc.subject úpravy cs
dc.subject nutriční hodnota cs
dc.subject databáze cs
dc.subject fruit en
dc.subject vegetables en
dc.subject storage en
dc.subject processing en
dc.subject nutritional value en
dc.subject database en
dc.title Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
dc.title.alternative Creating the plant food nutritional value database regarding their changes during processing and storage
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Matyáš, Jiří
dc.date.accepted 2022-06-15
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis was to create a database of nutritional values of foods of plant origin with regards to their changes during culinary processing and storage. The theoretical part of the thesis summarizes basic information about the characteristics, distribution, consumption and nutritional values of fruits and vegetables. Subsequently, basic information on storage, culinary and technological modifications is given. The practical part is focused on sorting basic information about the nutritional values of foods of plant origin regarding their changes during culinary adjustments and storage and their publication in both printed and electronic forms of the database. The uniqueness is in the creation and use of a QR code for each basic item in the database. This allows you to quickly and easily find the information you need in the form of a web page. The created database of this information can serve not only the public as an aid in the purchase of fruit and vegetables, but also as an educational aid.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.identifier.stag 62815
dc.date.submitted 2022-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
kičmer_2022_dp.pdf 2.088Mb PDF View/Open None
kičmer_2022_op.pdf 637.3Kb PDF View/Open None
kičmer_2022_vp.pdf 832.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account