Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií

Show full item record

No preview available
Title: Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Author: Danišová, Petra
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem bakalářské práce bylo testovat antibakteriální účinek kyseliny olejové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v mléce kokosových ořechů, slunečnicovém, sezamovém a olivovém oleji. Její antibakteriální účinek byl testován na Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus a Salmonella Typhimurium
URI: http://hdl.handle.net/10563/5368
Date: 2008-06-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 5381


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
danišová_2008_bp.pdf 791.4Kb PDF View/Open
danišová_2008_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
danišová_2008_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account