Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Danišová, Petra
dc.date.accessioned 2010-07-16T11:34:44Z
dc.date.available 2010-07-16T11:34:44Z
dc.date.issued 2008-06-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5368
dc.description.abstract Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem bakalářské práce bylo testovat antibakteriální účinek kyseliny olejové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v mléce kokosových ořechů, slunečnicovém, sezamovém a olivovém oleji. Její antibakteriální účinek byl testován na Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus a Salmonella Typhimurium cs
dc.format 41 s cs
dc.format.extent 810494 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Kyselina olejová cs
dc.subject antibakteriální účinek cs
dc.subject mastná kyselina cs
dc.subject lipidy cs
dc.subject patogeny cs
dc.subject Escherichia coli cs
dc.subject Pseudomonas fluorescens cs
dc.subject Staphylococcus aureus cs
dc.subject Salmonella Typhimurium cs
dc.subject Oleic acid en
dc.subject antibacterial effect en
dc.subject fatty acid en
dc.subject lipids en
dc.subject pathogens en
dc.subject Escherichia coli en
dc.subject Pseudomonas fluorescens en
dc.subject Staphylococcus aureus en
dc.subject Salmonella Typhimurium en
dc.title Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií cs
dc.title.alternative Antimicrobial effect oleic acid onto choice Sieckettsiae en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Grossmann, Miroslav
dc.date.accepted 2008-09-01
dc.description.abstract-translated The aim of this abstract labour is the aplication of oleic acid on particular bacteria: Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus and Salmonella Typhimurium. Oleic acid is 18-carbon fatty acid with once double bond. Oleic acid inhere in coconut milk, sunflower oil, sesame oil and olive oil. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5381
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
danišová_2008_bp.pdf 791.4Kb PDF View/Open
danišová_2008_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
danišová_2008_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account