Ochrana osobních údajů ve veřejné správě

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Ochrana osobních údajů ve veřejné správě

Show simple item record

dc.contributor.advisor Matula, Miloš cs
dc.contributor.author Pospíšil, David cs
dc.date.accessioned 2010-07-16T11:35:01Z
dc.date.available 2010-07-16T11:35:01Z
dc.date.issued 2008-08-15 cs
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5370
dc.description.abstract Tato bakalářská práce by Vám měla přiblížit, zajištění ochrany osobních údajů při výkonu veřejné správy. Teoretická část popisuje obecnou úpravu jednoho ze základních práv jedince, a to právo na soukromí, jehož součástí je i právo na ochranu před neoprávněným nakládáním s jeho osobními údaji a popisuje, jak je v našem právním řádu upraveno nakládání s osobními údaji se zaměřením na jejich ochranu při výkonu veřejné správy. V praktické části autor rozebírá rozhodování Ústavního soudu ČR ve věcech ochrany osobních údajů a hodnotí právní úpravu v oblasti ochrany osobních údajů, přičemž hodnotí ochranu osobních údajů z pohledu zákona o ochraně osobních údajů a z pohledu činnosti Úřadu pro ochranu osobních údajů. cs
dc.format 49 cs
dc.format.extent 434137 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně cs
dc.rights Bez omezení cs
dc.subject osobní údaj cs
dc.subject citlivý údaj cs
dc.subject zpracování osobních údajů cs
dc.subject správce cs
dc.subject zpracovatel cs
dc.subject povinnosti správců a zpracovatelů cs
dc.subject personal data en
dc.subject sensitive information en
dc.subject process of using personal data en
dc.subject data management systems en
dc.subject data processor en
dc.subject obligation of data controllers en
dc.subject obligations of data processors en
dc.title Ochrana osobních údajů ve veřejné správě cs
dc.title.alternative The protection of personal data within public services en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šimek, Petr cs
dc.date.accepted 2008-09-08 cs
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor work is to describe the protection of personal data within public services. In the theoretic part of this paper, the author describes Czech legislation generally referring to one of the basic rights of human-beings, the right to privacy. He informs readers about specific ways of protection against misuse of personal data, in addition he describes and explains the law itself and gives details about how the personal data is used within public services with respect to protection and personal safety. The practical part of this work is devoted to the Constitutional Court of the Czech Republic and their decisions referring to protection of personal data. The author also assesses personal data protection prompted by Czech laws and the activities of the Czech Institution For The Protection Of Personal Data. en
dc.description.department Ústav veřejné správy a regionálního rozvoje cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/122 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Veřejná správa a regionální rozvoj cs
dc.thesis.degree-discipline Public sector administration and regional development en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Hospodářská politika a správa cs
dc.thesis.degree-program Economic Policy and Administration en
dc.identifier.stag 3694
dc.date.assigned 2008-06-15 cs
utb.result.grade E
utb.result.grade E


Files in this item

Files Size Format View
pospíšil_2008_bp.pdf 423.9Kb PDF View/Open
pospíšil_2008_vp.pdf 90.04Kb PDF View/Open
pospíšil_2008_op.doc 54Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account