Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva
Author: Janišová, Michaela
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Náplní této bakalářské práce jsou aspekty ovlivňující kvalitu čepovaného piva. Ovlivnění těchto aspektů začíná již při výběru surovin. Je potřeba vybírat suroviny vysoké kvality a náležitých vlastností, potřebných pro výrobu kvalitního piva. Dalším krokem je správný postup výroby a také zabránění mikrobiální kontaminace při výrobě. Největší problém nastává v případě kontaminace bakteriemi mléčného kvašení. Výsledná chuť načepovaného piva je dále ovlivněna i po jeho výrobě. Důležité je dodržování podmínek skladování pivních sudů, výběr vyhovujícího tlačného plynu či sanitace výčepu. Konečným krokem je správně připravené pivní sklo a vyškolený personál, který dokáže, jak pivo správně načepovat, tak i prezentovat zákazníkovi pro dobrý celkový dojem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53874
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Gastronomické technologie


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
janišová_2023_dp.pdf 1.538Mb PDF View/Open None
janišová_2023_op.pdf 855.0Kb PDF View/Open None
janišová_2023_vp.pdf 848.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account