Vliv doby a teploty skladování na jakost hotových pokrmů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv doby a teploty skladování na jakost hotových pokrmů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv doby a teploty skladování na jakost hotových pokrmů
Author: Družbík, Václav
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Cílem práce bylo zjistit, jak se projeví doba a různá teplota skladování na nutriční a senzorické jakosti zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Vybranými pokrmy bylo Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový guláš s těstovinami. Z výsledků chemických analýz vyplynulo, že nejvíce se podmínky skladování promítly do aminokyselinového složení vzorků všech pokrmů skladovaných při teplotě 37 + 2 °C po dobu 12 měsíců. Tomu odpovídala i nejnižší hodnoty EAAI daných pokrmů zjištěné při stejné teplotě a době skladování. Senzorická hodnota pokrmů byla dobou skladování ovliv-něna především při 37 + 2 °C. Vliv rostoucí teploty skladování se projevil na senzorické jakosti již v 6 měsících skladovacího pokusu u všech sledovaných pokrmů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5467
Date: 2008-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 8045


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
družbík_2008_dp.pdf 441.6Kb PDF View/Open
družbík_2008_vp.doc 51Kb Microsoft Word View/Open
družbík_2008_op.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account