Analýza materiální vybavenosti mateřských škol vzhledem k pohybovým činnostem ve vybraném regionu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza materiální vybavenosti mateřských škol vzhledem k pohybovým činnostem ve vybraném regionu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zderčík, Antonín
dc.contributor.author Maršíková, Jana
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:16:24Z
dc.date.available 2024-07-23T13:16:24Z
dc.date.issued 2024-01-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/55758
dc.description.abstract Tato bakalářská práce analyzuje materiální vybavení mateřských škol v Olomouckém kraji s ohledem na pohybové činnosti dětí. Cílem je zhodnotit, jaké prostředky jsou v mateřských školách k dispozici pro podporu pohybového rozvoje dětí ve věku 3-6 let Teoretická část práce se zabývá zařazením pohybových aktivit do rámcového vzdělávacího programu a popisem jednotlivých typů vybavení. Hlavní částí teoretické části této práce je popis jednotlivých druhů vybavení. Praktická část této práce se zaměřuje na analýzu materiálního vybavení mateřských škol v Olomouckém kraji. Pro výzkum byla zvolena kvantitativní metoda sběru dat prostřednictvím dotazníků. Výsledky výzkumu naznačují, že rozvoj pohybových dovedností u dětí ve věku 3-6 let v mateřských školách Olomouckého kraje může být omezen nedostatkem specifického vybavení pro pohybové aktivity ve vodě a nedostatkem atypických pomůcek pro rozvoj specifických pohybových dovedností. Mateřské školy v mnoha případech nemají dostatečný přístup do tělocvičen, což může dále limitovat možnosti dětí pro rozvoj pohybových schopností. Doporučuje se tedy investovat do rozmanitějšího vybavení, které by posílilo různé pohybové činnosti a rozvoj dovedností u dětí v mateřských školách. Je důležité, aby děti měly přístup k dostatečnému vybavení i v rámci mateřských škol, aby mohly plně rozvíjet svůj pohybový potenciál a získávaly potřebné dovednosti pro zdravý pohybový vývoj.
dc.format 93 s. (145 366 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject nářadí cs
dc.subject náčiní cs
dc.subject pohybové činnosti cs
dc.subject materiální prostředky cs
dc.subject materiální podmínky cs
dc.subject tools en
dc.subject equipment en
dc.subject movement activities en
dc.subject material resources en
dc.subject material conditions en
dc.title Analýza materiální vybavenosti mateřských škol vzhledem k pohybovým činnostem ve vybraném regionu
dc.title.alternative Analysis of Material Equipment of Kindergartens in Relation to Physical Activities in the Selected Region
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pavelková, Marie
dc.date.accepted 2024-05-24
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the analysis of the material equipment of kindergartens in the Olomouc region with regard to children's physical activities. The aim is to evaluate what resources are available in kindergartens to support the physical development of children aged 3-6 years. In the theoretical part, I try to include movement activities in the framework curriculum and describe the different types of equipment. The main part of the theoretical framework of this thesis is the description of the different types of equipment. The practical part of this thesis focuses on the analysis of material equipment of kindergartens in the Olomouc region. For the research, a quantitative method of data collection was chosen by means of questionnaires that were sent out by e-mail to principals and head teachers of kindergartens. The results of the research suggest that the development of movement skills in children aged 3-6 years in kindergartens in the Olomouc Region may be limited by the lack of specific equipment for physical activities in water and the lack of atypical aids for the development of specific movement skills. In many cases, kindergartens do not have sufficient access to gymnasiums, which may further limit children's opportunities for developing movement skills. It is therefore recommended to invest in more varied equipment to enhance diverse physical activities and skill development for children in kindergartens. It is important that children also have access to sufficient equipment within kindergartens to enable them to develop their full physical potential and acquire the necessary skills for healthy physical development.
dc.description.department Ústav školní pedagogiky
dc.thesis.degree-discipline Učitelství pro mateřské školy cs
dc.thesis.degree-discipline Preschool Teacher Training en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Učitelství pro mateřské školy cs
dc.thesis.degree-program Preschool Teacher Training en
dc.identifier.stag 67416
dc.date.submitted 2024-04-24


Files in this item

Files Size Format View Description
maršíková_2024_dp.pdf 2.206Mb PDF View/Open None
maršíková_2024_op.docx 24.32Kb Unknown View/Open None
maršíková_2024_vp.docx 25.26Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account