Olivový olej

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Olivový olej

Show simple item record

dc.contributor.advisor Janiš, Rahula cs
dc.contributor.author Nacházelová, Lucie cs
dc.date.accessioned 2010-07-16T13:13:09Z
dc.date.available 2010-07-16T13:13:09Z
dc.date.issued 2008-06-02 cs
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5585
dc.description.abstract V posledních letech neustále roste popularita olivového oleje a s ním spojené Středomořské stravy. Tato práce se zabývá problematikou olivového oleje a jeho přínosem jak pro zdraví a vyváženou stravu, tak pro kosmetický a farmaceutický průmysl. V práci je pojednáno o jednotlivých kategoriích olivového oleje, jeho výrobě a vůbec i jeho počátcích užívání ve starém Řecku. Cílem práce bylo zpracování literární rešerše týkající se základních vlastností a různorodosti použití olivového oleje. cs
dc.format 35 s. cs
dc.format.extent 740503 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně cs
dc.rights Pouze v rámci univerzity cs
dc.subject olivový olej cs
dc.subject olivovník cs
dc.subject historie cs
dc.subject chuť cs
dc.subject výroba cs
dc.subject klasifikace cs
dc.subject použití cs
dc.subject oleuropein cs
dc.subject hydroxytyrosol cs
dc.subject oleocanthal cs
dc.subject skvalen cs
dc.subject olive oil en
dc.subject olive tree en
dc.subject history en
dc.subject taste en
dc.subject production en
dc.subject classification en
dc.subject utilization en
dc.subject oleuropein en
dc.subject hydroxytyrosol en
dc.subject oleocanthal en
dc.subject squalene en
dc.title Olivový olej cs
dc.title.alternative Olive oil en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Krejčí, Jiří cs
dc.date.accepted 2008-06-12 cs
dc.description.abstract-translated The popularity of olive oil and Mediterranean diet that is conected with it has grown during last few years. This work is engaded in olive oil and its contribution for both health and well-balanced diet and for cosmetic and pharmaceutical industry. It's treatised on several categories of olive oil, it's manufacturing and beginning of usage of olive oil in antic Greece in this work. The aim of this work was researching literature related to basic features and differences in utilization of olive oil. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7719
dc.date.assigned 2007-11-14 cs
utb.result.grade A
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
nacházelová_2008_bp.pdfBlocked 723.1Kb PDF View/Open
nacházelová_2008_vp.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open
nacházelová_2008_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account