Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas
Author: Žaludková, Stanislava
Advisor: Mišurcová, Ladislava
Abstract: Řasy svým nutričním složením s vysokým obsahem proteinů, minerálních látek i vitaminů poutají pozornost jako potenciální zdroj potravin. Avšak jejich využitelnost je omezena přítomností polysacharidů v buněčné stěně. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. K posouzení stravitelnosti bylo použito hodnocení bílkovin metodou in vitro, jež je založeno na stanovení rozdílu hodnot bílkovin a aminokyselin před a po působení proteolytickými enzymy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5591
Date: 2008-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 8083


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
žaludková_2008_dp.pdf 5.370Mb PDF View/Open
žaludková_2008_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
žaludková_2008_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account