Systém analýzy rizik a stanovení kritických bodů v oblasti nemocničního stravování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Systém analýzy rizik a stanovení kritických bodů v oblasti nemocničního stravování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Tuček, David
dc.contributor.author Schmidtová, Kateřina
dc.date.accessioned 2025-12-10T23:09:59Z
dc.date.available 2025-12-10T23:09:59Z
dc.date.issued 2025-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/57975
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá novým procesem distribuce obědové stravy v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně, a. s. Teoretická část diplomové práce definuje analýzu rizika a základní pojmy rizika. Popisuje propojení standardů ISO s riziky a jejich význam v řízení rizik. Představuje celkový přehled o systému HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) jaké jsou povinnosti spojené se zavedením tohoto systému a se související legislativou. V teoretické části je také popisováno spojení bezpečnosti potravin s analýzou rizik. Praktická část diplomové práce se zabývá představením a charakteristikou sledovaného podniku, ve kterém je analyzován současný stav distribuce obědové stravy, na kterou se hlavní cíle práce soustředí. V praktické části jsou pak identifikovány rizika ve stravovacím provozu a také analyzován systém HACCP.
dc.format 81
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject riziko cs
dc.subject HACCP cs
dc.subject bezpečnost potravin cs
dc.subject risk en
dc.subject HACCP en
dc.subject fodd safety en
dc.title Systém analýzy rizik a stanovení kritických bodů v oblasti nemocničního stravování
dc.title.alternative System of Risk Analysis and Determination of Critical Points in the Field of Hospital Catering
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kozák, Vratislav
dc.date.accepted 2025-06-05
dc.description.abstract-translated The theoretical part ofthe thesis defines risk analysis and basic conceptsof risk. It describes the connection of ISO standards with risks and their importance in risk management. It presents a general overview of the HACCP systém (Hazard analysis and Critical Control Point), what are the obligations associated with the implementation of this systém and with related legislation. The theoretical part also describes the connection of food safety with risk analysis. The practical part of the thesis deals with the introduction and characteristics of the monitored company, in which the current state of lunch meal distribution is analyzed, on which the main objectives of the work are focused. In the practical part, risk in catering operations are identified and i salso analyzed.
dc.description.department Ústav managementu a marketingu
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Management ve zdravotnictví cs
dc.thesis.degree-program Management in Healthcare en
dc.identifier.stag 70520
dc.date.submitted 2025-04-25


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account